Uw betrouwbare gecertificeerde partner header-banner-accu Meer informatie
Duurzame, veilige en snelle inzamelingDuurzame, veilige en snelle inzameling
Snelle en correcte administratieve afhandelingSnelle en correcte administratieve afhandeling
Inzameling conform wet- en regelgevingInzameling conform wet- en regelgeving

Ter Horst Groep – uw specialist in het inzamelen en recyclen van lithium-ion accu’s en batterijen

Voor de inzameling en recycling van uw lithium-ion accu’s en batterijen bent u bij Ter Horst Groep aan het juiste adres. Wij zijn een betrouwbare partij in opslag, transport, sortering en verwerking van lithium-ion batterijen en accu’s. Dit is namelijk een cyclus die de juiste aandacht verdient. Wij bieden u de mogelijkheden om elk type lithium-ion accu of batterij op een veilige, verantwoorde en milieuvriendelijke wijze af te voeren en te recyclen. De lithium-ion accu’s en batterijen worden steeds vaker toegepast in diverse producten zoals e-bikes en heftrucks. Dit heeft als gevolg dat het te recyclen deel aanzienlijk groter wordt. Ter Horst Groep helpt u hier graag bij.

Wij helpen u graag verder
Wilt u meer informatie over wat Ter Horst voor u kan betekenen in het inzamelen en recyclen van lithium-ion accu's en batterijen? Vraag dan vrijblijvend informatie op. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op en bespreken graag de mogelijkheden.

Wat zijn lithium-ion accu’s en batterijen?

Een lithium-ion accu of batterij is een oplaadbare accu die vaak in consumentenelektronica, e-bikes, heftrucks en elektrische auto’s wordt gebruikt. Voordelen van de lithium-ion accu of batterij zijn dat deze een hoge energiedichtheid, een hoog vermogen en een lange levensduur hebben. Er kleven ook nadelen aan de lithium-ion accu of batterij. Zo mogen lithium-ion accu's en batterijen nooit te ver ontladen worden, wanneer dit wel gebeurt kan een explosie of brand het gevolg zijn. Om deze reden is het belangrijk uw accu door een gecertificeerde partij in te laten zamelen en te laten recyclen. 

Ter Horst Groep voldoet aan wet- en regelgeving voor het recyclen van lithium-ion accu’s en batterijen

Ter Horst Groep beschikt naast transportmiddelen voor efficiënte en effectieve inzameling uiteraard over alle benodigde vergunningen en certificaten, waardoor u altijd kunt aantonen dat u uw accu’s door een erkende partij heeft laten afvoeren. Gooi uw lithium-ion accu of batterij dus nooit zomaar bij het afval. Wij verzorgen de gehele verplichte afvalstoffen-administratie zoals de maandelijkse melding aan het LMA (Landelijk Meldpunt Afvalstoffen). 

Waar kan ik lithium-ion accu’s en batterijen zoal in vinden?

De lithium-ion accu of batterij is een populair type en is geschikt voor allerlei verschillende draagbare elektronica. Zo is de lithium-ion accu of batterij geschikt voor telefoons, e-bikes, accuboormachines en laptops, maar vindt u ze ook in heftrucks en elektrische auto’s.

Inzamelen en veilig transporteren van lithium-ion accu’s en batterijen door Ter Horst Groep

Ons moderne wagenpark voldoet aan alle milieueisen. De voertuigen zijn uitgerust met blusapparatuur speciaal voor lithium branden. Door onze efficiënte en effectieve manier van plannen worden uw accu’s snel en op een duurzame manier ingezameld.

Ter Horst Groep biedt ook een opslagplaats met blussysteem voor uw lithium-ion accu's en batterijen

Lithium in combinatie met water kan een zeer explosief gas produceren. Conventionele blussystemen kunnen in dit verband vaak niet gebruikt worden. Onze adviseur kan u ook informeren over diverse blussystemen specifiek geschikt voor het blussen van lithium branden. Ook is er de mogelijkheid om zelf uw lithium-ion batterijen of accu’s op een veilige manier op te slaan. Ter Horst Groep kan u hierbij helpen door diverse opslagcontainers te leveren. Deze containers zijn uitgerust met een geïntegreerd blussysteem. Graag staan wij u bij om u van het juiste advies te voorzien.

Vragen over het recyclen van uw lithium-ion accu's en batterijen door Ter Horst Groep?

Onze gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers lopen graag nét dat stapje harder om u naar tevredenheid van dienst te zijn. Heeft u nog vragen? Geen probleem, neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder. 

Contact met Ter Horst

Aaltenseweg 56
7051 CM  VARSSEVELD
0315-257321
verkoop@terhorstgroep.nl

Waarom recyclen we?

  • beter voor het milieu
  • verminderen broeikast effect
  • besparen van grondstoffen
  • bevorderen circulaire economie
  • recyclen voor de toekomst