Uw betrouwbare gecertificeerde partner header-banner-accu Meer informatie
hoogste prijsgarantie!hoogste prijsgarantie!
snelle en correcte financiƫle afwikkelingsnelle en correcte financiƫle afwikkeling
inzameling conform wet- en regelgevinginzameling conform wet- en regelgeving
meer dan 90% wordt gerecycledmeer dan 90% wordt gerecycled

Ter Horst Groep - uw specialist in het inzamelen en recyclen van loodaccu's en tractiebatterijen

Voor de inzameling en recycling van uw loodaccu's en tractiebatterijen bent u bij Ter Horst Groep aan het juiste adres. Wij zijn een betrouwbare partij in inzameling, opslag en recycling van loodaccu's en tractiebatterijen. Wij bieden u de mogelijkheden om loodaccu's en tractiebatterijen op een veilige, verantwoorde en milieuvriendelijke wijze af te voeren en te recyclen. Ter Horst Groep helpt u graag bij het recyclen van uw loodaccu of tractiebatterij.

Wij helpen u graag verder
Wilt u meer informatie over wat Ter Horst voor u kan betekenen in het inzamelen en recyclen van loodaccu's en tractiebatterijen? Vraag dan vrijblijvend informatie op. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op en bespreken graag de mogelijkheden.

Wat zijn loodaccu's en tractiebatterijen?

De traditionele loodaccu is het meest gebruikte type accu in een startmotor van auto's. Tractiebatterijen zijn grotere accu's die voorkomen in bijvoorbeeld heftrucks, hoogwerkers en landbouwmachines. Voordelen van loodaccu's en tractiebatterijen in vergelijking met andere accu's zijn dat de loodaccu's relatief goedkoop zijn, een hoog vermogen per massa-eenheid hebben en een hoge stroomsterkte leveren. Om deze reden wordt de loodaccu vaak gebruikt in startmotoren van auto's. Loodaccu's en tractiebatterijen zijn te herkennen aan het symbool PB.

Ter Horst Groep voldoet aan wet- en regelgeving voor het recyclen van loodaccu's en tractiebatterijen

Ter Horst Groep beschikt naast transportmiddelen voor efficiënte en effectieve inzameling uiteraard over alle benodigde vergunningen en certificaten, waardoor u altijd kunt aantonen dat u uw accu’s door een erkende partij heeft laten afvoeren. Gooi uw loodaccu of tractiebatterij dus nooit zomaar bij het afval. De gerecycleerde materialen van de loodaccu's kunnen worden gebruikt om nieuwe loodaccu's te maken. Het grootste deel van een loodaccu wordt gerecycled! Wij verzorgen de gehele verplichte afvalstoffen-administratie zoals de maandelijkse melding aan het LMA (Landelijk Meldpunt Afvalstoffen). 

Waar kan ik loodaccu's en tractiebatterijen zoal in vinden?

Bij bijna alle hedendaagse auto’s wordt een loodaccu gebruikt voor de startmotor. De loodaccu levert stroom in de auto voor verschillende functies zoals het starten van de motor en de verlichting. De tractiebatterij wordt ook gebruikt als aandrijving in vorkheftrucks. Hier wordt het hoge gewicht van de batterij nuttig gebruikt als stabiel contragewicht. 

Er zijn meerdere soorten loodaccu’s en tractiebatterijen:

  • Startaccu’s: deze vindt u vooral in auto’s, motoren, boten, bussen en vrachtwagens. Startaccu’s worden ook wel autoaccu’s genoemd. Tractiebatterijen vindt u bijvoorbeeld in vorkheftrucks en in pallettrucks. De startaccu’s kunnen in korte tijd hoge stroom leveren. Dit type accu is de goedkoopste soort. 
  • Stationaire accu’s: deze vindt u in noodstroomvoorzieningen zoals energiecentrales, computersystemen, ziekenhuizen, scheepvaart, telefooncentrales, beveiliging en in de chemische industrie. Deze stationaire accu, of semi-tractiebatterij, levert een lagere stroom dan de startaccu. 
  • (Vol-)tractie-accu’s: deze accu’s hebben een langere levensduur dan stationaire accu’s, maar zijn ook aanmerkelijk duurder.

Inzamelen en veilig transporteren van loodaccu's en tractiebatterijen door Ter Horst Groep

Vanuit onze verschillende vestigingen in binnen- en buitenland worden dagelijks meerdere ritten uitgevoerd. Wij beschikken over huifopleggers met laadklep om palletboxen met loodaccu's te wisselen en tractiebatterijen in te zamelen, en over roestvrijstalen kipperopleggers om grote partijen loodaccu’s los gestort in te zamelen en af te voeren naar de recycler. De kunststof palletboxen zijn UN-gekeurd en worden kosteloos bij u geplaatst. Ons moderne wagenpark voldoet aan alle milieueisen en door onze efficiënte en effectieve manier van plannen worden uw accu’s en batterijen op een duurzame manier ingezameld.

Ter Horst Groep biedt u de hoogste prijsgarantie

Dankzij onze positie als marktleider in de Benelux en ons internationale netwerk, bieden wij u de hoogste vergoeding voor uw loodaccu of tractiebatterij!
Na elke ophaling ontvangt u snel een creditnota met bijbehorende betaling. Wij zorgen voor een snelle en correcte financiële afwikkeling.

Vragen over het recyclen van uw loodaccu's en tractiebatterijen door Ter Horst Groep?

Onze gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers lopen graag nét dat stapje harder om u naar tevredenheid van dienst te zijn. Heeft u nog vragen? Geen probleem, neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder. 

Contact met Ter Horst

Aaltenseweg 56
7051 CM  VARSSEVELD
0315-257321
verkoop@terhorstgroep.nl

Waarom recyclen we?

  • beter voor het milieu
  • verminderen broeikast effect
  • besparen van grondstoffen
  • bevorderen circulaire economie
  • recyclen voor de toekomst