Uw betrouwbare gecertificeerde partner header-banner-accu Meer informatie
duurzame, veilige en snelle inzamelingduurzame, veilige en snelle inzameling
snelle en correcte administratieve afhandelingsnelle en correcte administratieve afhandeling
inzameling conform wet- en regelgevinginzameling conform wet- en regelgeving

Ter Horst Groep – uw specialist in het inzamelen en recyclen van alle soorten accu’s en batterijen

Voor de inzameling en recycling van alle soorten accu's en batterijen zoals lithium accu’s en batterijen bent u bij Ter Horst Groep aan het juiste adres. Wij zijn een betrouwbare partij in inzameling, opslag, sortering en recycling van alle soorten accu's en batterijen. Wij bieden u de mogelijkheid om elk type accu, batterij en losse cel op een veilige, verantwoorde en milieuvriendelijke wijze af te voeren en te recyclen. Ter Horst Groep helpt u hier graag bij.

Wij helpen u graag verder
Wilt u meer informatie over wat Ter Horst voor u kan betekenen in het inzamelen en recyclen van lithium accu's en batterijen? Vraag dan vrijblijvend informatie op. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op en bespreken graag de mogelijkheden.

Soorten accu’s en batterijen

Accu's en batterijen zijn er in verschillende uitvoeringen waarbij onderscheid wordt gemaakt in de volgende soorten:

Hoogwaardige (Li-ion) accu's en batterijen
- laptop accu's
- mobiele telefoon accu's

Laagwaardige accu's en batterijen, met een maximaal gewicht van 3 kg per stuk
- e-bike accu's
- elektrisch gereedschap accu's
- mix van alle soorten accu's, batterijen, cellen en packs

Industriële accu's en batterijen
- LFP of lithium-ijzer-fosfaat (LiFePo4)
- NCA (Li-ion)
- NMC (Li-ion)

Loodaccu's (PB)
- startaccu's
- tractiebatterijen

Overige soorten accu's en batterijen
- nikkel-metaalhydride accu's en batterijen (Ni-MH)
- nikkel-cadmium accu's en batterijen (Ni-Cd)
- alkalinebatterijen
- zink-koolbatterijen
- lithium primaire accu's en batterijen (Li)
- lithium-polymeer accu's en batterijen (Li-Po)

Ter Horst Groep voldoet aan wet- en regelgeving voor het inzamelen van alle accu’s en batterijen

Ter Horst Groep beschikt over alle benodigde vergunningen en certificaten, waardoor u altijd kunt aantonen dat u uw accu’s en batterijen door een erkende partij heeft laten afvoeren. Wij zorgen voor de juiste transportdocumenten en verzorgen de gehele afvalstoffen-administratie zoals de maandelijkse verplichte melding aan het LMA (Landelijk Meldpunt Afvalstoffen).

Waar kan ik lithium accu’s en batterijen zoal in vinden?

De lithium accu of batterij is een populair type en is geschikt voor allerlei verschillende draagbare elektronica. Zo wordt de lithium accu of batterij toegepast in telefoons, laptops, e-bikes en accuboormachines, maar u vindt u ze ook in heftrucks en elektrische auto’s.
Voordelen van de lithium accu of batterij zijn dat deze een hoge energiedichtheid, een hoog vermogen en een lange levensduur hebben. Nadeel hierbij is het risico op een thermal runaway met als gevolg dat de accu of batterij kan ontbranden en ontploffen waarbij zeer giftige gassen vrijkomen. Om deze reden is het belangrijk uitsluitend de juiste UN-gekeurde inzamelmiddelen te gebruiken en uw accu of batterij door een gecertificeerde partij in te laten zamelen en te laten recyclen. Bij ons bent u hiervoor aan het juiste adres. 

Veilig inzamelen van lithium accu’s en batterijen

Inzameling van lithium accu’s en batterijen valt onder ADR waarbij speciale acceptatiecriteria en verpakkingsinstructies gelden. Onze medewerkers en voertuigen beschikken over de juiste vergunningen en certificaten en er worden uitsluitend UN-gekeurde inzamelmiddelen zoals kunststof palletboxen en vaten met het beschermingsmiddel vermiculite aan u beschikbaar gesteld.
Vermiculite is een mineraal en wordt als opvulmiddel meegeleverd om beschadiging en onderling contact van de accu's en batterijen tijdens opslag en transport te voorkomen.
Het grootste deel van de in te zamelen lithium accu's en batterijen bestaat uit "end-of-life" (EOL) accu's en batterijen, maar ook bij het inzamelen en recyclen van kritische en/of verbrande accu's en batterijen bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij leveren uitsluitend UN-gekeurde inzamelmiddelen, bestaande uit:

  •   60 liter kunststof vaten
  • 220 liter kunststof vaten
  • 600 liter kunststof palletboxen
  • diverse inzamelmiddelen die bescherming bieden tegen brand zoals stalen ASP-containers en kunststof boxen, zie hier bijvoorbeeld de gegevens van de Lithium Safety Box type XS-Box 1 - Basic

Brandgevaar lithium accu's en batterijen

Lithium(ion) accu's en batterijen kenmerken zich helaas door een groot risico op een thermal runaway, die kan ontstaan door temperatuurverhoging in de batterij. Als gevolg hiervan kan de batterij ontbranden en ontploffen waarbij zeer giftige gassen vrijkomen. Doordat een thermal runaway zichzelf in stand houdt en zelfs kan voortduren als de vlammen zijn gedoofd, is het moeizaam om het proces te stoppen. Conventionele blussystemen kunnen hierbij niet gebruikt worden.
Het is het belangrijk om accu's en batterijen apart in te zamelen en deze niet bij het restafval te deponeren, voor meer informatie zie hier onze flyer "Voorkom brand".
Een incident kan niet altijd voorkomen worden, maar door het gebruik van onze UN-gekeurde inzamelmiddelen voldoet u wel aan de huidige wet- en regelgeving.
Wij staan u graag bij om u van het juiste advies te voorzien.

Vragen over het inzamelen en recyclen van uw lithium accu's en batterijen door Ter Horst Groep?

Heeft u nog vragen? Geen probleem, neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder. 

Contact met Ter Horst

Aaltenseweg 56
7051 CM  VARSSEVELD
0315-257321
verkoop@terhorstgroep.nl

Waarom recyclen we?

  • beter voor het milieu
  • verminderen broeikast effect
  • besparen van grondstoffen
  • bevorderen circulaire economie
  • recyclen voor de toekomst