1. Laatste nieuws arrow_forward
  2. Kosteloze inzameling PD en Glas

Kosteloze inzameling PD en Glas

Bent u op zoek naar een manier om uw organisatie duurzamer te maken en bij te dragen aan een beter milieu? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Vanaf 1 mei 2023 kunt u zich aanmelden voor kosteloze inzameling van gescheiden plastic verpakkingen en drankkartons (PD, voorheen PMD) en/of flessenglas.

arrow_forward Lees meer
Kosteloze inzameling PD en Glas

Wat houdt het in?
Vanaf 1 januari 2023 zijn producenten verantwoordelijk voor de kosten van het ophalen en recyclen van plastic verpakkingen, drankkartons (PD) en glas. Dit is mogelijk gemaakt door de oprichting van het afvalfonds, dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de inzameling van het verpakkingsafval. Als partner van het afvalfonds heeft Ter Horst Groep de eer gekregen om bij te dragen aan dit belangrijke initiatief door de inzameling van gescheiden verpakkingsafval te realiseren. Dankzij deze nieuwe regeling zetten we samen stappen naar een duurzamere en schonere toekomst!

Wat zijn de voorwaarden?
Om in aanmerking te komen voor kosteloze inzameling van drankkartons (PD) en glas, zijn er enkele belangrijke voorwaarden waaraan organisaties moeten voldoen:

  1. De gescheiden afvalstromen PD en/of glas moeten van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor recycling. Dit betekent dat er geen vervuiling van ander afval aanwezig mag zijn. Zo is in de PD container geen stretch- en wikkelfolie toegestaan.
  2. Er geldt een minimale aangeboden hoeveelheid van 240 liter per week, wat overeenkomt met een standaard vuilniscontainer zoals we die thuis kennen of 4 volle vuilniszakken.

Schrijf u nu in!
Mis de kans niet om van 1 mei tot en met 31 mei 2023 kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval aan te vragen via het inschrijfloket van het afvalfonds. Het aanmelden is snel en eenvoudig en kan gedaan worden via de website www.afvalgoedgeregeld.nl of door hier te klikken. Na uw inschrijving zal het afvalfonds uw aanvraag beoordelen om te kijken of u voldoet aan de voorwaarden. Binnen drie maanden na de sluiting van het loket ontvangt u bericht of u kunt deelnemen aan het programma. Indien u wordt geselecteerd, zullen wij binnen drie maanden contact met u opnemen om afspraken te maken over de start van de kosteloze inzameling.
 
Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij staan klaar om u te helpen bij het verbeteren van de recycling van uw verpakkingsmateriaal en het verlagen van uw kosten.

Laten we samen werken aan een schonere en duurzamere toekomst!