Wat mag WEL in de container Bouw- en sloopafval bestaat uit gemengd afval wat vrijkomt bij nieuwbouw, verbouw of sloopwerkzaamheden. Hieronder verstaan wij onder andere: steenachtig materiaal (maximaal 10%!), metalen, hout, isolatie, plastic en papier. Wat mag NIET in de container Het aangeboden materiaal mag onder geen enkel beding de volgende zaken bevatten: dakleer, asbesthoudende- en/of asbestgelijkende materialen, grond, zand en chemisch afval zoals kitten, verf, accu’s en olie en alle andere afvalstromen dan bouw- en sloopafval. Er mag maximaal 10% steenachtig materiaal zoals puin in de container! Hoe hoog mag de container beladen worden? De materialen mogen aan de bovenzijde van de container maximaal 20 cm boven de rand uitsteken. Aan de voor-, achter- en zijkant mogen geen materialen uitsteken. Welk gewicht mag maximaal in de container? Wij gaan uit van maximaal 300 kg per m3 bouw- en sloopafval in de container. Uit ervaring blijkt dat dit ruim voldoende moet zijn. Vergunning nodig voor de plek van de container? Bij aankomst van de chauffeur kunt u aangeven op welke plek de container mag komen te staan. Normaal gesproken mag u zonder vergunning een container op eigen terrein laten plaatsen, bijvoorbeeld op uw oprit. Gaat u gebruik maken van de openbare ruimte, vraag dan altijd om toestemming bij uw gemeente. Wees op tijd met onderzoek doen naar de eventuele noodzaak van een vergunning voor uw afvalcontainer. In de meeste gevallen duurt het verkrijgen van een vergunning één tot twee weken. Ondergrond container Let erop dat de afvalcontainer mogelijk schade kan aanbrengen aan uw ondergrond, zoals aan het straatwerk. Het is ook mogelijk dat er verzakkingen ontstaan door het gewicht van de container of de vrachtwagen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schades aan de ondergrond. Kies dus een goede en liefst verharde plek om onnodige schades te voorkomen. De ondergrond kunt u hierbij beschermen door het leggen van planken of rijplaten voordat u de container laat plaatsen.
Wat mag WEL in de container Gemengd schoon puin bestaat uitsluitend uit steenachtige materialen. Hieronder verstaan wij onder andere: bakstenen, kalkzandsteen, (gewapend) beton, keramiek, tegels, klinkers, dakpannen en uitgehard cement. Wat mag NIET in de container Het aangeboden materiaal mag onder geen enkel beding de volgende zaken bevatten: gips(platen), gas- en cellenbeton(blokken), dakgrind, chemisch afval, asbesthoudende- en/of asbestgelijkende materialen, grond, zand en alle andere afvalstromen dan gemengd schoon puin. Hoe hoog mag de container beladen worden? De materialen mogen aan de bovenzijde van de container maximaal 20 cm boven de rand uitsteken. Aan de voor-, achter- en zijkant mogen geen materialen uitsteken. Vergunning nodig voor de plek van de container? Bij aankomst van de chauffeur kunt u aangeven op welke plek de container mag komen te staan. Normaal gesproken mag u zonder vergunning een container op eigen terrein laten plaatsen, bijvoorbeeld op uw oprit. Gaat u gebruik maken van de openbare ruimte, vraag dan altijd om toestemming bij uw gemeente. Wees op tijd met onderzoek doen naar de eventuele noodzaak van een vergunning voor uw afvalcontainer. In de meeste gevallen duurt het verkrijgen van een vergunning één tot twee weken. Ondergrond container Let erop dat de afvalcontainer mogelijk schade kan aanbrengen aan uw ondergrond, zoals aan het straatwerk. Het is ook mogelijk dat er verzakkingen ontstaan door het gewicht van de container of de vrachtwagen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schades aan de ondergrond. Kies dus een goede en liefst verharde plek om onnodige schades te voorkomen. De ondergrond kunt u hierbij beschermen door het leggen van planken of rijplaten voordat u de container laat plaatsen.
Wat mag WEL in de container Afvalhout (zgn. hout klasse B) bestaat uitsluitend uit hout en mag geverfd, gelakt, verlijmd of geplastificeerd zijn en spijkers of schroeven bevatten. Hieronder verstaan wij onder andere: kasten, deuren, planken, balken, pallets, e.d. Wat mag NIET in de container Het aangeboden materiaal mag onder geen enkel beding de volgende zaken bevatten: bielzen, geïmpregneerd (tuin)hout, gecreosoteerd hout (hout dat lange tijd in het water heeft gestaan), chemisch afval, asbesthoudende- en/of asbestgelijkende materialen, grond, zand en alle andere afvalstromen anders dan afvalhout. Hoe hoog mag de container beladen worden? De materialen mogen aan de bovenzijde van de container maximaal 20 cm boven de rand uitsteken. Aan de voor-, achter- en zijkant mogen geen materialen uitsteken. Vergunning nodig voor de plek van de container? Bij aankomst van de chauffeur kunt u aangeven op welke plek de container mag komen te staan. Normaal gesproken mag u zonder vergunning een container op eigen terrein laten plaatsen, bijvoorbeeld op uw oprit. Gaat u gebruik maken van de openbare ruimte, vraag dan altijd om toestemming bij uw gemeente. Wees op tijd met onderzoek doen naar de eventuele noodzaak van een vergunning voor uw afvalcontainer. In de meeste gevallen duurt het verkrijgen van een vergunning één tot twee weken. Ondergrond container Let erop dat de afvalcontainer mogelijk schade kan aanbrengen aan uw ondergrond, zoals aan het straatwerk. Het is ook mogelijk dat er verzakkingen ontstaan door het gewicht van de container of de vrachtwagen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schades aan de ondergrond. Kies dus een goede en liefst verharde plek om onnodige schades te voorkomen. De ondergrond kunt u hierbij beschermen door het leggen van planken of rijplaten voordat u de container laat plaatsen.
Wat mag WEL in de container Grof huisvuil bestaat uit gemengd afval wat vrijkomt bij opruimingswerkzaamheden. Hieronder verstaan wij onder andere: huisraad, steenachtig materiaal (maximaal 10%!), metalen, hout, plastic en papier. Wat mag NIET in de container Het aangeboden materiaal mag onder geen enkel beding de volgende zaken bevatten: dakleer, asbesthoudende- en/of asbestgelijkende materialen, grond, zand en chemisch afval zoals kitten, verf, accu’s en olie en alle andere afvalstromen dan grof huisvuil. Er mag maximaal 10% steenachtig materiaal zoals puin in de container! Hoe hoog mag de container beladen worden? De materialen mogen aan de bovenzijde van de container maximaal 20 cm boven de rand uitsteken. Aan de voor-, achter- en zijkant mogen geen materialen uitsteken. Welk gewicht mag maximaal in de container? Wij gaan uit van maximaal 300 kg per m3 grof huisvuil in de container. Uit ervaring blijkt dat dit ruim voldoende moet zijn. Vergunning nodig voor de plek van de container? Bij aankomst van de chauffeur kunt u aangeven op welke plek de container mag komen te staan. Normaal gesproken mag u zonder vergunning een container op eigen terrein laten plaatsen, bijvoorbeeld op uw oprit. Gaat u gebruik maken van de openbare ruimte, vraag dan altijd om toestemming bij uw gemeente. Wees op tijd met onderzoek doen naar de eventuele noodzaak van een vergunning voor uw afvalcontainer. In de meeste gevallen duurt het verkrijgen van een vergunning één tot twee weken. Ondergrond container Let erop dat de afvalcontainer mogelijk schade kan aanbrengen aan uw ondergrond, zoals aan het straatwerk. Het is ook mogelijk dat er verzakkingen ontstaan door het gewicht van de container of de vrachtwagen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schades aan de ondergrond. Kies dus een goede en liefst verharde plek om onnodige schades te voorkomen. De ondergrond kunt u hierbij beschermen door het leggen van planken of rijplaten voordat u de container laat plaatsen.
Wat mag WEL in de container Tuin- en groenafval bestaat uitsluitend uit organische composteerbare materialen. Hieronder verstaan wij onder andere: snoeiafval, bladafval, takken, boomstammen, boomstronken, bloemen, graszoden en planten. De materialen mogen met maximaal 10% vervuild zijn met grond of zand. Wat mag NIET in de container Het aangeboden materiaal mag onder geen enkel beding de volgende zaken bevatten: alle niet organisch composteerbare materialen zoals steenachtig materiaal, grind, bielzen, tuinhout, chemisch afval, asbesthoudende- en/of asbestgelijkende stoffen en alle andere afvalstromen anders dan tuin- en groenafval. Hoe hoog mag de container beladen worden? De materialen mogen aan de bovenzijde van de container maximaal 20 cm boven de rand uitsteken. Aan de voor-, achter- en zijkant mogen geen materialen uitsteken. Vergunning nodig voor de plek van de container? Bij aankomst van de chauffeur kunt u aangeven op welke plek de container mag komen te staan. Normaal gesproken mag u zonder vergunning een container op eigen terrein laten plaatsen, bijvoorbeeld op uw oprit. Gaat u gebruik maken van de openbare ruimte, vraag dan altijd om toestemming bij uw gemeente. Wees op tijd met onderzoek doen naar de eventuele noodzaak van een vergunning voor uw afvalcontainer. In de meeste gevallen duurt het verkrijgen van een vergunning één tot twee weken. Ondergrond container Let erop dat de afvalcontainer mogelijk schade kan aanbrengen aan uw ondergrond, zoals aan het straatwerk. Het is ook mogelijk dat er verzakkingen ontstaan door het gewicht van de container of de vrachtwagen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schades aan de ondergrond. Kies dus een goede en liefst verharde plek om onnodige schades te voorkomen. De ondergrond kunt u hierbij beschermen door het leggen van planken of rijplaten voordat u de container laat plaatsen.
Wat mag WEL in de container Metalen bestaan uitsluitend uit ferro- en non ferro materialen zoals oud ijzer, staal en metalen zoals RVS, koper, aluminium, lood, zink enz. Wat mag NIET in de container Het aangeboden materiaal mag onder geen enkel beding de volgende zaken bevatten: afval zoals bouw- en sloopafval, hout, plastic, papier, puin, chemisch afval, asbestgelijkende stoffen en alle andere afvalstromen anders dan metalen. Hoe hoog mag de container beladen worden? De materialen mogen aan de bovenzijde van de container maximaal 20 cm boven de rand uitsteken. Aan de voor-, achter- en zijkant mogen geen materialen uitsteken. Vergunning nodig voor de plek van de container? Bij aankomst van de chauffeur kunt u aangeven op welke plek de container mag komen te staan. Normaal gesproken mag u zonder vergunning een container op eigen terrein laten plaatsen, bijvoorbeeld op uw oprit. Gaat u gebruik maken van de openbare ruimte, vraag dan altijd om toestemming bij uw gemeente. Wees op tijd met onderzoek doen naar de eventuele noodzaak van een vergunning voor uw afvalcontainer. In de meeste gevallen duurt het verkrijgen van een vergunning één tot twee weken. Ondergrond container Let erop dat de afvalcontainer mogelijk schade kan aanbrengen aan uw ondergrond, zoals aan het straatwerk. Het is ook mogelijk dat er verzakkingen ontstaan door het gewicht van de container of de vrachtwagen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schades aan de ondergrond. Kies dus een goede en liefst verharde plek om onnodige schades te voorkomen. De ondergrond kunt u hierbij beschermen door het leggen van planken of rijplaten voordat u de container laat plaatsen.